Теодор Салпаров: Феновете във Варна дори не се коментират

OFFNews Последна промяна на 21 юли 2018 в 14:06 2412 0

Либерото на националния ни волейболен отбор Теодор Салпаров сподели, че основната цел пред "лъвовете" е класиране сред първите шест отбора на предстоящото световно първенство, на което сме домакини заедно с Италия.

"На такива големи форуми наистина е тежко, когато за нашия отбор отсъства такива важни фигури. Лошото е, че по всяка вероятност Георги Братоев го губим и това е един голям минус. Да се надяваме, че другите момчета, повикани на неговата позиция, ще успеят да го заместят по най-добрия начин. Ще се молим и ще палим свещи никой да не се контузва, за да може селекционерът Пламен Константинов да разполага с максимален брой състезатели. На такъв голям форум трябват много хора, за да се постигат резултати.

Имаше миг, в който се замислих за отказване. Това е психическа и морална умора – когато те бият толкова много, а предвид лишенията, които правим, не заслужаваме да се излагаме по такъв начин на родна земя, пред родна публика. Срещу Канада и Бразилия направихме мачове, които показаха, че нашият тима има потенциал и може да се бори с най-големите отбори и да ги побеждавам. Трябва да ни е в главите преди световното, че в залата във Варна сме побеждавали и Бразилия, и Канада. Ако излезем със същото себераздаване, имаме голям шанс да направим един хубав резултат.

Феновете във Варна дори не се коментират. Винаги са ни помагали и там, и в София. Били са ни 7-ият играч. Повечето успехи ги дължим на тях. Пак се повтарям както при Лигата на нациите, но е много важно как ще стартираме. Ако тръгнем с много добри изяви в групата или – в главата ми се върти така – да излезем първи от групата, имаме шанс за голямата шестица. Това ни е основната цел. И Полша, и Иран са много добри отбори, играем тежко срещу тях, но не е невъзможно да ги победим.

Мен ме притесняват всички съперници. Доказали сме, че бием големи отбори, а падаме от по-слаби противници. Постоянството ме притеснява. Силно се надявам то да ни е големият фактор – да държим едно ниво и да не правим грандиозни победи над големи сили, а на другия ден да паднем от по-скромни отбори. Това искам", каза Салпаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови