Волейнационалите ни се отпушиха и удариха непобедената Франция

OFFNews 09 юни 2019 в 14:54 2772 0

Снимка Спортал

Националите по волейбол се отпушиха и нанесоха първа загуба на вицешампиона Франция. "Трикольорите" надиграха "петлите" с 3:2 (18:25, 22:25, 25:21, 25:22,15:11) гейма в третата си среща от група 11 на турнира в китайския град Нингбо.

С това родните представители записаха втори успех в световната надпревара, като заемат единадесето място във временното общо класиране с 5 точки. Франция слезе на втора позиция с една загуба, пет победи и 16 точки. Лидер е Бразилия с шест успеха от шест мача и 15 точки.

Селекционерът на "лъвовете" Силвано Пранди не можеше да разчита на Тодор Скримов, който във вчерашния мач срещу Полша (1:3) получи контузия и остана извън игра.

В първите две части волейболистите ни се опитваха да бъдат равностойни на съперника, но играта им се получаваше на моменти и французите спечелиха и двете части, като поведоха с 2:0 гейма.

България обаче показа характер и воля за победа, като на свой ред изригна на терена. Националите ни отбелязаха възходяща линия от началото на третата част, като до края на мача направиха страхотен обрат и не позволи на „петлите“ да се върнат в играта.

Момчетата на Силвано Пранди започнаха ударно с с 4:0 в началото на третата част след отлични изяви в атака на Велизар Чернокожев, а след това разликата се увеличи на 10:4. Франция постепенно намали пасива си до 1 точка при 17:18, като последва равностойна игра. При 22:21 в полза на България националите ни се откъснаха с две точки 24:21, а Красимир Георгиев отбеляза победната точка за 25:21 след единичен блок.

Четвъртата част тръгна равностойно, но съперникът взе аванс непосредствено преди второто техническо прекъсване, което дойде при 13:16. България отново показа характер, впоследствие довел до великолепния обрат. След равенството 17:17 в частта България взе минимален превес, задържа го докрай и отново наложи волята си над Французите. Мачът стигна до тайбрек.

В петата решителна част българските волейболисти бяха безапелационни, имаха водеща роля и спечелиха с 15:11, а с това отбелязаха и крайната победа с 3:2 гейма.

Топреализатор за победата България бе Розалин Пенчев с 18 точки (3 блокади). Николай Пенчев и Светослав Гоцев добавиха по 12 точки съответно с 4 блокади и 1 блокада. За "петлите" Жан Патри приключи с 13 точки, Кевин Тили се отчете с 12 точки (2 блокади).

Следващата седмица "лъвовете" ще играят пред българска публика. България е домакин на Япония, Италия и Австралия във Варна. Срещите от група 10 са от 14 до 16 юни в Двореца на културата и спорта.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови