Пранди: Трябва да изградим отбора отново

OFFNews Последна промяна на 28 декември 2018 в 19:08 1528 0

След 8 години Силвано Пранди отново ще води мъжкия национален отбор на България по волейбол. 71-годишният специалист бе за кратко в София, за да подпише договора си, който ще бъде до Олимпийските игри в Токио през 2020 година.

„Целта е тази, която поставиха от федерацията. Преди всичко отборът да се класира за Олимпийските игри чрез добро представяне в Лигата на нациите и след това успешно Европейско първенство. Но най-важната цел е квалификационният турнир през август и след това евентуално квалификацията през януари. Това е най-важната задача“, сподели Силвано Пранди пред NOVA.

До края на сезона Професора, както наричат Силвано Пранди, ще съчетава ангажиментите си с клубния си тим – френския Шомон.

“Вижте, в България ще пристигна, когато започне подготовката през май. Но ако от федерацията ме повикат за по-важни срещи, ще дойда и по-рано. Засега в плановете ми е началото на подготовката, но ще бъда постоянно в контакт с шефовете на федерацията”, допълни още Силвано Пранди.

За успехите на България Силвано Пранди е категоричен в едно: “Каква България очаквам? Трябва да изградим отново отбора. За да постигнем целта си и да се класираме за Олимпийските игри, ще трябва да подобрим качеството на играта. Това ще бъде моята цел като треньор. В сравнение с миналия сезон, трябва да възстановим Соколов, който е основен играч за нашите цели. И да възстановим подходящи технически и тактически схеми на игра, които да отговарят на високо ниво.”

Тепърва предстои да стане ясен и щабът, с който Силвано Пранди ще работи.

“Вчера разговаряхме за тези неща за първи път във федерацията и стъпка по стъпка ще изясним тези неща. Имаме идеи, ще видим кои могат да се реализират”, завърши Професора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови