Порязаха жестоко националите по волейбол

OFFNews 17 август 2017 в 13:34 4711 0

Българският волейболен тим за мъже не е сред поставените 12 в света. Това обявиха от Международната федерация, след като премахваха Световната лига при мъжете и Гран При при жените и оповестиха създаването на Нова волейболна лига.

Новите правила на най-престижния турнир в света на волейбола ощетяват жестоко мъжкия представителен отбор на България. В новосформираната надпревара всяка година ще участват 16 тима. 12 от тях ще са със статут на "класифицирани", тоест те ще бъдат постоянни участници в елита на Новата волейболна лига.

Останалите 4, сред които и ние, ще бъдат "претенденти", което означава, че всяка година те трябва да запазят мястото си в елита чрез постигнатите резултати.

Постоянните отбори при мъжете са Бразилия, Италия, САЩ, Русия, Сърбия, Франция, Аржентина, Полша, Иран, Германия, Япония и Китай. "Претенденти" са Канада, България, Австралия и Южна Корея.

Новите правила подпалиха недоволството на волейболния свят. Словенската федерация заплаши ФИВБ със съдебно дело, защото националният отбор на страната спечели второто ниво на лигата и трябваше да се изкачи в елита, но това няма да се случи.

Критериите, по които първите придобиват правото да се състезават в група 1, са комбинация от фактори - волейболна история, по-специално историята на участието им в турнира, последните резултати, позициите в класирането и инфраструктурата на съоръженията за домакинства.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!