Националите по волейбол с трета загуба в Лига на нациите

OFFNews 10 юни 2023 в 15:27 2226 0

Волейбол

Снимка FIVB.org

Националите бяха уморени след петгеймовата драма срещу Полша

Националният ни отбор по волейбол допусна трета загуба и завърши с поражение в първия етап във Волейболната лига на нациите.

В четвъртия си мач в японския град Нагоя играчите на селекционера Пламен Константинов отстъпиха с 0:3 (22:25, 21:25, 24:26) гейма на домакина Япония.

Двубоят се изигра пред 10 000 на трибуните и започна равностойно, но при 7:7 японците направиха четири поредни точки и до края не изпуснаха инициативата, печелейки с 25:22.

Втората част се разви по идентичен начин и тимът отстъпи с 21:25.

В третия гейм сервисът на българите потръгна и съставът имаше геймбол при 24:23, но японците запазиха хладнокръвие, взеха следващите две точки и получиха мачбол, който реализираха и спечелиха двубоя.

След срещите от първия етап на Лигата на нациите България има една победа и три загуби и с 5 точки заема осмо място в класирането. Япония е лидер в таблицата с пълен актив.

За България най-резултатен в мача бе Александър Николов I 23 точки, Аспарух Аспарухов добави 8.

За японците се отличи Юки Ишикава с 14 точки.

Състав на България: Георги Сеганов, Димитър Димитров, Мартин Атанасов, Александър Николов, Николай Колев, Алекс Грозданов, либеро - Симеон Добрев (Мартин Божилов-либеро, Николай Пенчев, Денис Карягин, Илия Петков).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови