"Лъвиците" приключиха участието си на Евроволей 2021

OFFNews 28 август 2021 в 23:20 5632 1

Снимка Костадин Андонов/БФВ

България отпадна от Европейското първенство по волейбол за жени. Българките допуснаха много колебания и загубиха драматично с 2:3 (25:12,21:25, 22:25, 25:141 17:19) срещу Швеция.
Н

На двубоя в Пловдив присъстваха легендата на българския футбол Христо Стоичков, както и президентът на европейската волейболна конфедерация Александър Боричич.

България излезе като голям фаворит. Трибуните в зала „Колодрума“ бяха препълнени. Неочаквано за всички Швеция направи изненадата и ще играе с Нидерландия на четвъртфинала във вторник, гледайки към финалната четворка в Белград.

Първата точка в мача беше за нас след докосване в мрежата на състезателка от Швеция. Второто разиграване беше от екстракласа и за двата отбора, които показаха, че могат да са перфектни в защита. В края му резултатът бе 2:0. България от рано искаше да покаже „кой ще командва“ парада и продължи да ниже точки. Серията на Гергана Димитрова от сервис спря чак при 4:1. Това беше най-лесното начало на мач за България от началото на турнира. Сякаш за секунди авансът ни растеше и растеше.

Когато Христина Вучкова започна да изпълнява начален удар преднината ни стана 7:1. Скандинавките въобще не можеха да се справят с българския сервис. Емилия Димитрова беше едва третата наша, която започна да изпълнява. И резултатът устремно набъбна до 12:4. Чак в тези моменти Швеция докара дуела до размяна на точки, но това по никакъв начин не притесняваше треньора Иван Петков. Авансът ни бе толкова голям, а блокадата и атаката действаха безкомпромисно. Беше въпрос на време кога геймът ще приключи. Наказателната акция приключи с резултат 25:12. И никой в „Колодрума“ не можеше да предположи какво ще последва до края на вечерта.

Вторият гейм беше равностоен, но скандинавките взеха аванс от 8:4, което им позволи да водят и с 15:11. Швеция изравни резултата в мача при 25:21 след колебанията в тима на България.

Третата част вървеше добре за избраничките на селекционера Иван Петков. Българките играеха по-силно и водеха със 17:13, но последва необясним спад в представянето им и "тре кронур" изравни до 19:19 и постигна обрат за крайното 25:22.

Това подейства мотивиращо за България и в четвъртия гейм "лъвиците" отново демонстрираха играта си от началото на двубоя в зала "Колодрума".

Стабилизираното посрещане в българския отбор позволи добра игра в атака, за да бъде натрупана решителна преднина от 17:10. Блокада на Христина Вучкова доведе до 25:14 и 2:2.

Българките поведоха с 4:2 в началото на тайбрека, а двата отбора размениха полетата си при 8:6. Българският отбор пропиля преднина от 13:11, за да загуби със 17:19 след два изпуснати мачбола след повече от два часа игра.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

11464

1

Sin

29.08 2021 в 11:23

Може ли да престанете с тези лъвици ? Или лъвове. Звучи ужасно. Наричайте ги български, прекрасни момичета. Или националки, или волейболни националки, ако щете грации. Но лъвици !?!? Това е тъпня и ги поставя в много неудобна ситуация.