Искаме световно първенство за младежи през 2021 година

OFFNews 23 април 2020 в 17:28 4940 0

България ще кандидатства за домакинство на световното първенство по волейбол за младежи през 2021 година. Очаква се Управителният съвет на БФВ да се произнесе с решението по въпроса на своето следващо заседание на 30 април. Заради пандемията от коронавирус сбирката отново ще бъде чрез видео връзка.

Догодина страната ще бъде и един от домакините на европейското първенство за жени заедно с Румъния, Сърбия и Хърватия.

"България вече се представи отлично с организацията на световното първенство за мъже през 2018 година редом с другия домакин Италия", коментира президентът на родната федерация Любомир Ганев, директор тогава на турнира у нас.

"За страната ни ще бъде чест да приемем още един форум от подобен ранг. Доказахме, че имаме база на високо ниво. На заседанието на Управителния съвет на 30 април трябва да вземем решение за кандидатурата ни. Когато станах президент, обещах, че ще има пълна прозрачност. Затова и федерацията обявява дневния ред на всяко заседание седмица по-рано", добави той.

Кандидатурата за домакинството на световния шампионат за младежи е седма точка в дневния ред.

Преди това членовете на управата ще разгледат и вземат мерки за отменяне на ограничението за издаването на сертификати за международен трансфер на играчи до 21 години. Ще се коментират становища относно предложение за нова временна комисия на технически делегати и супервайзори, която не е на подчинение на съдийската.

Мненията вече са дадени официално от рефери и делегати.

Управителният съвет трябва да се произнесе и по идеята за нова комисия по маркетинг, която да работи отделно от досегашната за маркетинг, обществени поръчки и финанси. Председателите на отделните комисии трябва да предложат за утвърждаване членовете им.

Петата точка в дневния ред е за обсъждане и кандидатури за позицията "Координатор национални отбори и международна дейност" съгласно новата структура на федерацията. Ще се обсъжда и предложение за подпомагане на 6 клуба, които не са одобрени от Министерството на младежта и спорта за 2020 година.

"Темите са много, а накрая ще завършим и с точка "Разни". Въпреки сложната ситуация в света ние нямаме право да намаляваме оборотите", обобщи президентът на БФВолейбол.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови