Силвано Пранди пред завръщане начело на волейболистите

OFFNews Последна промяна на 04 април 2020 в 16:04 2602 0

Бившият национален селекционер по волейбол Силвано Пранди разкри пред БНТ, че е постигнал споразумение с президента на родната централа Любо Ганев да продължи да води "лъвовете". Договорът на италианеца изтече с края на олимпийската квалификация в Берлин в началото на годината, след което се заговори за смяната му.

"Да, има възможност да поема мъжкия национален отбор на България, въпреки, че засега нещата са само на приказки.

С Любо Ганев обсъдихме да продължим да работим заедно. Официално не е оформено още нищо, защото той бе избран за президент на федерацията съвсем наскоро. Същевременно настъпиха промени в международния календар, бяха преместени Олимпийските игри.

Все фактори, които изискват да се изчака, преди да се стигне до нещо официално. Трябва да видим как ще се развият здравословно нещата занапред в световен план.

Живея така, както всички в тази ситуация, затворен в къщи. Старая се да върша полезни неща, които ми помагат да прекарвам времето - играя гимнастика, образовам се в интернет и търся начин да помагам на моя клуб преди всичко, защото е време за изграждане на отбора за новия сезон.

Имаме договорка с нов български волейболист. Един млад посрещач - нападател. Той трябва да се присъедини към тима, но това също още не е официално", заяви Пранди.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови