Гибона обясни защо е изгонил Лимона

OFFNews 28 август 2018 в 16:21 3147 1

Селекционерът на мъжкия национален отбор по волейбол Пламен Константинов обясни причините за скандала между него и либерото Владислав Иванов.

Припомняме, че има две версии за нелепата ситуация, която се случи само няколко дни преди началото на Световното първенство, на което България е домакин заедно с Италия.

По думите на самия волейболист, той е бил псуван и изгонен от треньора след контролата с Белгия в събота. Другата версия е, че Лимона сам е напуснал отбора, разсърден от критиките на Константинов.

"Решихме в последния момент с тим мениджъра Стефан Чолаков да направим пресконференция, за да няма ощетени медии и да няма привилегировани. Явно има интерес около ситуацията с либерото Владислав Иванов. След като той излезе да каже неговата позиция, принудително трябва да кажа и моята за случилото се.

За да няма повече интерпретации и полемики, а и продължения на тази ситуация. Казвам го, преди да имате да ми задавате въпроси и оттук насетне няма да отварям повече темата, за да не влизаме в обяснителен режим през медиите.

За неговия отказ да продължи да участва в подготовката, защото аз не съм го освобождавал от отбора. Причината е следната, въпросът е къде да отиде акцентът. Ако питате дали съм му теглил една майна, мисля, че това не е за спортни медии. От спортна гледна точка, причината е отказът му да играе.

Ситуацията е следната. отборът губи в четвъртия гейм с 4-5 точки разлика и аз очаквам хората отвън да влизат в игра, а не да претупват и да си разхождат татуировките, а да влязат на максимум в тежка ситуация. Трябва да се реагира моментално, няма време да загряваме, да се раздвижим и да свърши гейма. Това отбелязах на почивката. Моите думи бяха, че така не се влиза.

От пейката очаквам хората, които влязат, моментално да реагират и да помогнат на отбора да излезе от трудната ситуация. Не виждам нищо обидно в това треньорът да критикува нещо, което вижда. Не грешат само тези, които не играят, въпросът е това, което демонстрираш и начинът, по който влизаш. След почивката казах, че влизаме да се бием и да обърнем гейма.

Владислав Иванов каза, че няма да влезе, втори път ми го каза и предложи да влезе другия (Теодор Салпаров). Оттам нататък съм готов да тегля майната на всеки, който откаже да играе, нека да съм грешен. Но не забравяйте, че това е мъжки отбор, мъжки колектив.

Напълно нормално е на едно такова място да цари такава атмосфера. В даден момент изрази, свързани с майките са като поздравите "Добър ден" и "Добро утро". Това е мъжкият колектив", каза Константинов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови