България беше на точка от Токио 2020, но радостта е за Бразилия

OFFNews 11 август 2019 в 23:26 3812 1

Националите по волейбол пропуснаха златен шанс да се класират за олимпийските игри в Токио 2020, след като загубиха почти спечелен мач срещу Бразилия.

Пред над 6000 зрители във Варна момчетата на Силвано Пранди водеха с 2:0 гейма и имаха мачбол в третия, но в крайна сметка загубиха с 2:3 (23, 19, -39, -16, -11). Така тимът ни не постигна основната си цел за годината - класиране на олипийски игри за първи път от Лондон 2012, заради която беше пожертвано представянето ни в Лигата на нациите.

Двубоят започна много силно за нашите, които взеха първия гейм. Втората част започна лошо, като Тодор Скримов получи контузия. Смяната му Розалин Пенчев се включи добре. Нашите натрупаха аванс от четири точки и го задържаха до края и така стигнаха до гейм от олимпиадата.

Третият гейм също започна отлично, като отборът ни поведе с 8:4. Последва стопяването й, но втората починка дойде при 16:14. Последва голяма драма в края, като България пропусна мачбол и след 40 минути игра резултатът беше намален. В четвъртия гейм нашите играха без настроение, а селекционерът ни извади част от титулярите, за да ги запази за тайбрека.

В него България поведе с точка от блокаут, но Бразилия изравни. Играта тръгна точка за точка. Нашите се откъснаха при 4:2, но последва ново равенство 5:5, след което Бразилия поведе за първи път в частта, а смяната на полетата дойде при 8:6 за гостите.

Бразилците запазиха дистанцията, резултатът набъбна до 13:10. Последва намаляване с късмет, а на сервис застана Виктор Йосифов. Той прати топката в аут и така се стигна до мачбол за Бразилия. Гостите се възползваха от първия шанс и затвориха мача.

Така Бразилия спечели квотата за Токио 2020, а България ще се опита да вземе "поправителния" на европейската квалификация през януари.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

20699

1

Новак

12.08 2019 в 02:55

Струва ми се, че в края на решителния трети гейм Розалин Пенчев беше разколебан от няколко грешни отигравания, но Пранди не го смени, а и Сеганов играеше прекалено често с него и загубихме важните точки.
Наистина бяха страшно близо до голям подвиг.