Радев: Черногорците имат интерес към планински туризъм у нас

OFFNews 12 юли 2017 в 15:17 5007 1

България е привлекателна за гражданите на Черна гора като туристическа дестинация, особено със зимния и планинския туризъм. Това коментира пред журналисти в Черна гора президентът Румен Радев, който е на посещение там по покана на колегата си Филип Вуянович.

Радев посочи, че за съжаление двете страни не могат да развият пълноценно икономическите контакти поради липса на подходящата транспортна, енергийна и дигитална свързаност.

И двете страни ще работят в тази посока, заяви българският президент и допълни, че ако се постигне изграждането на една добра инфраструктура, тези контакти ще бъдат много по-динамични. Имаме всички предпоставки за това, категоричен е държавният глава, цитиран от БТА.

По време на срещите му в Черна гора са обсъждани стъпки в тази посока. Сред тях е и пряка въздушна линия между Подгорица и София.

Радев каза още, че Черна гора и Италия са в процес на осъществяване на проект между двете държави за транспортна електроенергия и имаме покана от Черна гора да участваме. България може да изнася електроенергия при много изгодни цени, смята президентът.

Трябва всички двустранни споразумения, които сме подписали в областта на търговията, икономическите отношения, туризма, да ги приведем в действие, посочи той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови