МВнР: Внимавайте с ваканцията на остров Бали, може да ви залее лава

OFFNews Последна промяна на 30 септември 2017 в 13:11 23683 1

Във връзка с възможността от изригване на вулкана Агунг на индонезийския остров Бали министерството на външните работи и посолството на Република България в Джакарта обръщат внимание на българските граждани, че Индонезия е повишила нивото на евентуален риск от изригване на най-високата четвърта степен.

Нашите сънародници, които се намират на остров Бали, да следят съобщенията на местните медии и да следват стриктно указанията на властите в случай на извънредна ситуация, предупреждават от ведомството на Екатерина Захариева.

От МВнР препоръчват следните превантивни мерки за лична безопасност:

- Да се уверят, че разполагат с достатъчно питейна вода и хранителни продукти;

- Да се снабдят с маски срещу прах;

- Да пазят личните си документи;

- Да се свържат с туроператора или авиокомпанията си, за да се уверят, че в случай на евакуация ще бъдат транспортирани до безопасно място.

- Да се уверят, че имат валидна медицинска застраховка, включваща помощ при извънредни ситуации, включително в резултат на вулканична дейност;

Съветите при изригване на вулкана са  други:


- Да не излизат на открито и да не отварят прозорци;

- Да носят чифт диоптрични очила, в случай, че ползват контактни лещи, тъй като вулканичната пепел би могла да създаде риск от инфекции;

Министерството на външните работи и посолството ни в Джакарта призовават освен това всички българи, намиращи се понастоящем на остров Бали, да се регистрират на сайта на министерството в рубриката „Пътувам за“, като предоставят мобилен телефон, имейл и точен адрес на местопребиваване на остров Бали.

Така консулските ни власти ще могат да окажат своевременна помощ.

В случай на нужда българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Джакарта на тел. +62 21 390 4048, а при извънредна ситуация и в извънработно време – на денонощния дежурен телефон +62 811 932 200.

Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23323

1

Стефан

01.10 2017 в 03:41

Мъдро министерство!
Винаги предупреждава, след като и слепо-глухо-немите са разбрали, че магистралата Тракия е затворена за пореден път.
А също така, никога "няма данни" за пострадали българи. След като в целия интернет всички въпроси с пострадали - не изчезнали, са отдавна решени.
Преди време, се поставяше въпроса за какво ни е армия. На мене ми е интересно, защо имаме Външно министерство, като нямаме външна политика.

И умрем от любопитство, какво е "чифт диоптрични очила".
От тоя мой въпрос няма да се отърват дълго.