Ангелкова рекламира Боровец на световна конференция с водещ от BBC

OFFNews 02 ноември 2021 в 15:06 11081 0

„Намирам се на едно много красиво място, в един от нашите най-стари ски курорти Боровец. Бих искала да поканя всички Вас тук за Вашата зимна ваканция.“ С тези думи Николина Ангелкова, министър на туризма в периода 2014-2020 г. се обърна към участниците и зрителите на Конференцията за международен туризъм и инвестиции (ITIC), която се провежда в Лондон в партньорство с World Travel Market (WTM London).

Вчера вечерта, 01.11.2021 г., в рамките на първия ден от събитието Николина Ангелкова участва онлайн по темата „Възстановяване на регионалните дестинации чрез реклама и инвестиции за повишаване на туристопотока“, с модератор Раджан Датар, журналист и водещ в BBC. „В България има много възможности за различни видове туризъм, които можем да предложим. И по-специално условията за зимен туризъм в едни от най-добрите ни ски курорти Боровец, Банско и Пампорово. Трябва да насърчим хората да продължат да работят в сектора. Особено сега, когато срещаме затруднения с рестрикциите в пътуванията, както и с ваксинацията. Тук, в хотела в Боровец, където се намирам, целият персонал е ваксиниран. Това означава, че всички туристи, които ще пристигнат през настоящия зимен сезон ще се чувстват спокойни и сигурни“, допълни Ангелкова.

Форумът се провежда в рамките на 41-то издание на международното туристическо изложение World Travel Market в Лондон, където България се представя с национален щанд. Събитието събира десетки хиляди посетители всяка година. „Великобритания е сред най-важните ни туристически пазари, както за летния, така и за зимния ни туризъм“, обяснява Ангелкова. Целта на срещата в Лондон, която събира елита на туристическата индустрия от правителствения и неправителствения сектор, е да проучи задълбочено и експертно възможностите да се рестартира индустрията, след стагнацията в следствие на COVID-19 и да се фокусира върху критични въпроси от дневния ред на сектора. „Трябва да приемем, че вече живеем в нова реалност. За да постигнем отново нивата от 2019 г. е необходимо да предоставим подобрен туристически продукт, ребрандиране на дестинациите и общи усилия. За да успеем да постигнем това, ролята на правителствата, които да подкрепят сектор туризъм в тези трудни времена, е от съществено значение“, заяви още Ангелкова по време на участието си във форума.

Николина Ангелкова е втора в листата кандидати за народни представителите на ГЕРБ-СДС за 26 МИР. Участва в Конференция за международен туризъм онлайн от курорта Боровец, който се намира в община Самоков, част от София област. Целта е освен включването й като говорител по време на форума, да бъде привлечено вниманието към зимните ни туристически курорти и готовността им да посрещат туристи за настоящия ски сезон.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови