Ангелкова прочете руската преса и установи внезапен наплив на руснаци

OFFNews 16 април 2015 в 21:53 5110 5

Николина Ангелкова

Министърът на туризма Николина Ангелкова отчита рязък скок на записванията на руснаци за почивка у нас в последния момент. Тя се информирала от руската преса за актуалната ситуация.

В руската преса вече излиза информация, че се увеличават записванията за България с около 30-40%, което показва засилване на интереса към нашата страна като туристическа дестинация, коментира Ангелкова на срещата си с представители на туристическия бранш в Бургас.

Министърът изрази мнението си, че спадът на заявките за чартъри на летище Бургас е много малък и дори може да бъде преодолян до началото на сезона.

"Много е важно да съберем на едно място всички ангажирани институции и представители на бранша, за да проверим готовността си за предстоящия летен сезон", коментира още Ангелкова.

Според нея е много важно да се подготви нормативната уредба, за да "посрещнем адекватно летния сезон". Тя каза още, че през месец май ще са готови наредбата за категоризация и прекатегоризация на туристическите обекти, както и проектът на промените в Закона за туризма.
 
По време на срещата стана ясно още, че престъпността в курортите през миналия летен сезон е намаляла с 10%.

В Приморско вече работи съвместен полицейски патрул с Чехия, заявена е готовност и за смесен патрул с Румъния за предстоящия сезон. Водят се разговори и с английското посолство за сформиране на такъв патрул от 2016 г. 

МВР има готовност да командирова свои служители по морето за новия летен сезон.

От НАП пък са готови да осъществяват засилен контрол по Черноморието. Агенцията по безопасност на храните пък ще открие четири свои офиса по Южното Черноморие. Екипите на КЗП също са готови за новия сезон, като отчетоха, че през миналата година Комисията е наложила 38 принудителни мерки „Временно затваряне на туристически обекти“.

На днешната среща присъстваха кметът на града Димитър Николов, главният секретар на МВР Георги Костов, председателят на КЗП Димитър Маргаритов, областният управител на Бургас Вълчо Чолаков, представители на НАП, Агенция по безопасност на храните, МОСВ и РЗИ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови