Григор Димитров пред напускане на Топ 10

OFFNews 25 октомври 2018 в 14:34 2162 0

Има сериозна вероятност най-добрият ни тенисист Григор Димитров да изпадне от Топ 10 на световната ранглиста още в понеделник.

Това ще се случи при положение, че японецът Кей Нишикори спечели титлата на турнира от сериите "АТР 500" във Виена през тази седмица.

27-годишният играч се представи разочароващо в надпреварата в австрийската столица, където вчера беше елиминиран още в първия кръг от казахстанеца Михаил Кукушкин с 4:6, 6:4, 4:6.

Димитров е сред най-добрите десет тенисисти в света от 16 юли 2017 година, като на 19 ноември се изкачи до третата позиция, след като спечели финалния турнир на АТП в Лондон.

От май насам българинът игра само веднъж на четвъртфинал в последните десет турнира, в които участва, като отпадна в първия кръг на турнирите от Големия шлем "Уимбълдън" и "US Open".

Талантът от Хасково няма да защитава титлата си на финалния турнир на АТП в Лондон, тъй като е далеч от най-добрите осем за сезона, които печелят квота за участие в надпреварата.

Това означава, че при слабо представяне в последния "Мастърс" в Париж през следващата седмица Димитров по всяка вероятност ще изпадне и от първите 20 в световната ранглиста до края на сезона.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!