Започват масови проверки за наркотици около училища и университети

OFFNews 04 март 2020 в 13:25 2497 3

Главният прокурор Иван Гешев разпореди на административните ръководители на районните, окръжни прокуратури и СГП извършването на системни проверки в цялата страна, съвместно с МВР, свързани с производството, държането и разпространението на наркотични вещества и на техните аналози, съобщиха от държавното обвинение.

Проверките приоритетно ще бъдат извършвани в районите на училища и университети, нощни заведения, заведения за обществено хранене и др.

Наблюдаващите прокурори следва да осигурят приоритетно и срочно приключване на образуваните досъдебните производства в резултат на извършените проверки.

На административните ръководители на апелативните прокуратури е разпоредено създаването на организация за осъществяването на ефективен контрол по изпълнението на заповедта, както и изготвянето на обобщени доклади за извършените действия, казват от прокуратурата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14469

2

случайно прочетох

04.03 2020 в 14:16

И защо ги предупреждават?За да внимамват? ;–)

6589

1

stanimir_13

04.03 2020 в 13:54

Айде, бе?! Направо мА уби! Значи, досега ги пазят, сега ще ги проверяват!? Ако са като проверките за корони по терминалите, жална им майка на пласьорчетата :) :)