Задържаха Анита Мейзер, връща се в затвора в Сливен

OFFNews 13 февруари 2019 в 13:20 8187 1

Анита Мейзер, осъдена за подкуп и причиняване на смърт по непредпазливост на съпруга си, е задържана, за да излежи присъдата си в затвора в Сливен.

В Окръжна прокуратура Варна е получено разпореждане на прокурор от ВКП, въз основа на което Анита Желева, публично по-известна като Анита Мейзер, е задържана за обезпечаване изтърпяването на наложено наказание.

С влязло в сила решение от 11.02.2019 г. във ВКС е приключило наказателното производство срещу нея.

Тя е призната за виновна по двете обвинения – за подкуп и за причиняване по непредпазливост на смъртта на нейния съпруг, като за всяко от тях съдът е преценил за справедливо да определи наказание лишаване от свобода в размер на две години.

По правилата на групирането на наказания е определено Мейзер да търпи лишаване от свобода за срок от две години при общ режим в затвора Сливен. Наложена ѝ е и глоба в размер на 4000 лв. Уважен е граждански иск в размер на 100 000 лв. 

От присъдата ще бъде приспаднат досегашният й престой зад решетките, който е повече от 22 месеца.

Анита Желева бе обвинена и предадена на съд за това, че на 14.08.2016 г. в град Варна причинила по непредпазливост смъртта на Николай Славов Димов и по същото време и място предложила подкуп – сумата от 30 000 евро, на полицейски орган, за да не я задържи по ЗМВР при налични данни за извършено престъпление. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови