Шефът на СДВР: Пепи Еврото е жив, в близка до нас страна е

OFFNews 22 февруари 2024 в 09:14 4937 0

Любомир Николов

Снимка БГНЕС

Любомир Николов

Мартин Божанов - Нотариуса е бил със сменени лични данни в продължение на две години, като лични документи с фалшивите имена и ЕГН не са му издавани.

Това заяви в интервю за bTV директорът на СДВР главен комисар Любомир Николов. По думите му основният мотив за убийството на Нотариуса е финансов, а извършителят е действал професионално. 

Николов не разкри подробности около разследването, но каза, че смята, че скоро то ще се увенчае с успех. Разследващите смятат, че произведените три изстрела са дошли от 10-12 м разстояние - от един човек с едно оръжие. Един от изстрелите е попаднал в главата на жертвата, в тила, което говори за професионален стрелец.

Според Николов убития Божанов не е давал знаци, че има притеснения за живота си. Водел е обичайния си ритъм на живот.

В СДВР има общо 17 преписки и досъдебни производства, касаещи Божанов. Четири са досъдебни, като по три от тях той е пострадал. И веднъж е обвинен като извършител на измама. Отделно от това има 13 преписки, осем от които са срещу него, останалите са от него спрямо конкретни лица, изброи директорът на СДВР. Има и преписки от съседи за самоуправство, но нито една не е завършила с присъда.

Защо е сменил ЕГН-то си

Има период от 1997 до 1999 година, когато служител на ЕСГРАОН по неустановена причина е подал данни, с които Мартин Ангелов Божанов е бил Мартин Ангелов Ангелов и са променени последните 5 цифри от неговото ЕГН. Никога не е имал документ за самоличност с променено име и фамилия, посочи Любомир Николов.

Пред скандалния SS "клуб за нотариуси" в столичния квартал "Гео Милев" са били заснето две коли на Божанов - бял и син "Опел", модели "Астра" и "Вектра". По думите на комисар Николов същите автомобили ползва и МВР и оттам идвало объркването, че пред клуба са спирали полицейски коли. Това обаче не било установено. Според него става въпрос за лични автомобили на Мартин Божанов.

Пепи Еврото е жив

Няма данни друга скандална личност от разследването за корупция в съдебната система "8-те джуджета", Петьо Еврото, да е мъртъв, каза шефът на СДВР.

"Считаме го за жив. Обявен е за издирване от 31.05.2023 и нашите екипи го търсят постоянно. По мои данни не се намира в България, повече информация не следва да давам. В близка на нас страна, според мен", каза Николов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика