Разкриха едва 1/3 от заровения боклук край Червен бряг

OFFNews Последна промяна на 03 юли 2020 в 14:00 1204 0

Повече от 120 тона достигнаха незаконно загробените отпадъци, открити в землищата на Червен бряг и на с. Рупци, обл. Плевен, които по външни белези могат да се определят като опасни, съобщиха от спецпрокуратурата.

Първоначалният анализ сочи, че това е едва около 1/3 от общото количество заровен отпадък, генериран от дружества, собственост или свързани с досъдебното производство, по което в качеството им на обвиняеми са привлечени братята Атанас и Пламен Бобокови.

В хода на извършения оглед под ръководството на Специализираната прокуратура е открито и трето място с изкопни ями, които са служили за съхранение на неустановено като количество и съдържание незаконен отпадък. Районът се охранява, като предстои да се установи произходът на отпадъците.

Досегашните действия, започнали на 1 юни, установяват, че за момента в откритите силажни ями се е съхранявал опасен отпадък, включващ части от акумулаторни батерии, загробени преди около 4-5 г., които не подлежат на последващата преработка.

Продължават действията на прокуратурата по разследването, както и по установяването и на други местонахождения на незаконно загробени отпадъци.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови