Прокуратурата с още въпроси за експертизата на Тодор

OFFNews 07 февруари 2016 в 11:22 4230 5

Прокуратурата възнамерява да зададе допълнителни въпроси по съдебно-медицинската експертиза на 18 годишния Тодор от Враца. Целта е да се изясни дали побоят над момчето може да провокира заболяването му и да стане причина за внезапната сърдечна и дихателна недостатъчност.

От обвинението ще питат и дали напрежението при конфликта с двамата братя Иван и Десислав Дамянови може да се е отразило на общото състояние на Тодор, съобщи БНТ. 

В огласената в петък експертиза съдебните медици отговарят на поставения вече въпрос, че нанесените травми по тялото на момчето не са причина за фаталния край. Като причина за смъртта на Тодор беше посочено сърдечно заболяване.

Прокуратурата ще коментира официално съдебно-медицинската експертиза утре, когато се очаква и дали ще бъде преформулирано обвинението. 

18-годишният Тодор Йорданов издъхна на 12 януари след скандал и бой на пътя. За смъртта му бяха задържани братята Дамянови. Двамата първоначално бяха обвинени в причиняване на смърт по непредпазливост вследствие нанасяне на лека телесна повреда. Впоследствие двамата бяха обвинени в умишлено убийство по хулигански подбуди, като прокуратурата направи уговорката, че обвиненията могат да претърпят промяна в зависимост от мнението на експертите. Междувременно двамата братя бяха пуснати под парична гаранция от по 2000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови