Прокуратурата настоява за 15 г. затвор за Кристиан Николов, причинил смъртта на Милен Цветков

OFFNews 06 октомври 2022 в 14:57 1381 1

Николов

Снимка БГНЕС

Кристиан Николов

Прокуратурата отново поиска 15 г. затвор за Кристиан Николов, който причини смъртта на журналиста Милен Цветков преди две години.

Делото приключи на втора инстанция в Софийския апелативен съд. Дотам стигна след протест на държавното обвинение и частните обвинители, които настояват Николов да бъде признат за виновен по обвинението, че e причинил смъртта на Цветков при евентуален умисъл, а не по непредпазливост. По това обвинение Наказателният кодекс предвижда минимум 15 г. затвор, а най-тежкото наказание е доживотен затвор.

На първа инстанция градският съд на столицата осъди Николов на 9 г. зад решетките, след като не прие за доказано обвинението за умисъл. Кристиан получи и забрана да шофира за 10 г., като той трябва да плати и 40 000 лв. разноски по делото.

Николов причини смъртта на Милен Цветков на Великден през 2020 г., след като се заби с автомобила си в колата на журналиста на червен светофар в София с близо 100 км/ч. и след употреба на три вида наркотични вещества. За това той обяснява, че пиел успокоителен чай и ползвал специална паста.

В пледоариите си днес прокуратурата и адвокатите на близките на Милен Цветков подчертаха, че Николов е бил под влияние на наркотици и в последните 300 метра преди удара е ускорявал движението на колата, вместо да намали скоростта и да направи всичко възможно да избегне удара.

Кристиан пък настоя наказанието му да се намали, винаги щял да носи своя кръст, независимо от наказанието, но престоят му в ареста му помогнал да види света различно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1655

1

ob1

06.10 2022 в 15:09

"престоят му в ареста му помогнал да види света различно"

А престоят в пандиза ще му разшири кръгозора... и някои други неща.