Неявяване на свидетели отложи дело за прегазено куче в Пазарджик

Диана Варникова 12 юни 2022 в 15:02 2166 0

прегазеното куче Роска

Снимка Диана Варникова

прегазеното куче Роска

Неявяване на призовани свидетели стана причина заседанието по делото срещу бизнесмен от Пазарджик, прегазил кучето Роска, да не се проведе.

Районният съд в града не даде ход на делото срещу Николай Делииванов, на когото е предявено обвинение, че умишлено е прегазил с джипа си 4-годишното куче.

Инцидентът стана навръх Бъдни вечер, на 24 декември м.г., на улица в близкото до Пазарджик село Мало Конаре. Делииванов трябваше да застане пред магистратите, за да отговаря защо е преминал с джипа си „ Сузуки Гранд Витара“ през лежащото на пътя бездомно четириного.

Под надзора на Районна прокуратура-Пазарджик по делото са проведени множество действия по разследването – разпити на свидетели, включително и на Делииванов при предявяване на обвинението, назначени и изготвени са ветеринарномедицинска и съдебно-оценъчна експертизи, извършени са огледи на местопроизшествие и веществени доказателства, приобщени са медицински документи.

След инцидента, благодарение на намесата на местни хора, Роска оцеля и бе лекувана във ветеринарна клиника в Пловдив, а след това бе осиновена от млада жена в столицата. Следващото заседание на пазарджишкия Районен съд по делото е насрочено за 20 юли тази година.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!