Части от тялото на убития в Стара Загора мъж са открити в дома на извършителя

OFFNews 14 декември 2020 в 17:26 4671 0

Части от тялото на убития мъж в Стара Загора са открити в дома на извършителя. Това стана ясно на брифинг на МВР и Окръжната прокуратура. 

Старши комисар Стоян Стоянов обясни, че жертвата е 42-годишен криминално проявен мъж, който е работел в чужбина и се е прибрал в страната преди няколко седмици.

Предполагаемият извършител е задържан и има повдигнато обвинение - за умишлено убийство. Той е на 57 години, като също е криминално проявен. 

По думите на ст. комисар Стоянов двамата мъже са били в близки отношения. "Нито един от тях не е бил клошар", допълни той. 

Окръжният прокурор Дичо Атанасов заяви, че все още е рано да се каже какъв е мотивът, но най-вероятно е битов. Атанасов посочи, че откритите ръце, намерени снощи, са без длани. Другите намерени части са двата крака и торсът, като главата на жертвата липсва.

"Задържаният не е признал за престъплението и не дава никакви обяснения, но събираме косвени и преки доказателства за неговата съпричастност към убийството", заяви окръжният прокурор и обясни, че все още не е ясно къде е станало убийството, защото има прикриване на следите. "Освен торсът, в дома му са открити и предмети, с които тялото е разчленено", добави Атанасов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!