Адвокатите на Дянков, Трайков, Прокопиев искат връщането на делото на прокуратурата

OFFNews 08 март 2018 в 12:11 8971 1

Адвокатите срещу Дянков, Трайков, Прокопиев искат връщането му на прокуратурата

Адвокатите на обвиняемите по делото за продажбата на държавния дял в електроразпределителното дружество EVN поискаха от Специализирания наказателен съд да го върне на прокуратурата, съобщава БНР.

Подсъдими в процеса са бившите министри Симеон Дянков и Трайчо Трайков, бизнесменът Иво Прокопиев и още трима души - шефове при посредника в сделката за акциите "Бул брокерс".

Разпоредителното заседание беше отложено за днес, след като на 15-и януари бяха констатирани процесуални пропуски и липсващи адвокати. Този тип заседания беше въведен с промени в НПК - контра мярка за протакане на делата.

Щетата по случая, която прокуратурата е изчислила, е в размер на 20 милиона лева. През януари прокурорите по делото Дойчо Тарев и Емил Петров бяха лаконично уверени в доказателствата:

"След като е внесено в съда, смятаме, че ще издържи".

Делото претърпя поредица от обрати, докато стигне до Специализирания наказателен съд, единствено компетентен по така наречените "корупционни дела".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12182

1

sawall

08.03 2018 в 12:44

"След като е внесено в съда, смятаме, че ще издържи". - опитът показва, че ще издържи на първа инстанция в най-добрия случай, но при обжалването ще бъдат оневинени, дори ако трябва въз основа на техническа подробност, а прокурорите ще се откажат да обжалват по-нататък. Тоя филм сме го гледали.
 
X

Да помогнем на украинските деца!