4 години и половина затвор за Мейзер, тя моли за помощ 'бащата на нацията' Борисов

OFFNews 23 октомври 2017 в 21:05 22811 1

Снимка БГНЕС

4 години и 6 месеца лишаване от свобода е присъдата на Варненския окръжен съд срещу Анита Мейзер, призната за виновна за две престъпления - причиняване на смърт по непредпазливост и подкуп на полицай.

Присъдата обаче може да се обжалва или протестира пред Апелативния съд в 15-дневен срок.

Варненският окръжен съд днес призна Мейзер за виновна в това, че на 14 август миналата година е причинила смърт по непредпазливост на съпруга си, както и че на същата дата в сградата на полицията във Варна е предложила 30 000 евро подкуп на полицай, за да не извърши действие по служба - да не я задържи по Закона за МВР при налични данни за извършеното престъпление.

Съдът й наложи наказание от 3 години и 6 месеца лишаване от свобода за причинена смърт по непредпазливост.

4 години и 6 месеца лишаване от свобода и глоба от 8000 лева е присъдата за предложения подкуп.

Анита Мейзер ще търпи най-тежкото от двете наказания, при първоначален общ режим, в затворническо общежитие от открит тип.

Съдът зачита предварителното задържане на подсъдимата по настоящото дело, считано от 14 август миналата година.

Тя е осъдена да плати обезщетение на наследниците на убития си съпруг – сума в размер на 150 000 лева, ведно със законната лихва върху нея.

Мейзер ще трябва да плати и направените разходи по делото в размер на 9 816 лева.

Тази присъда я знаех предварително и предлагам по медиите да разглася най-после да се направи сериозна проверка кой с кого е контактувал. Мисля, че бащата на нацията г-н Бойко Борисов може би ще обърне внимание този път да разбере наистина как известна личност остава отново в затвора, каза Анита Мейзер пред bTV.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови