X, бившият Twitter, ще събира биометрични данни на своите потребители

OFFNews 01 септември 2023 в 18:30 1475 0

X

Снимка Getty images

X е новото име на Twitter

Социалната мрежа X, бивша Twitter, ще събира биометрични данни на своите потребители. Промените са предвидени в актуализацията на Х за поверителността и личните данни.

Регистрираните за абонаментната услуга X Premium могат да изберат да предоставят селфи и снимка на документ за самоличност при верификация.

В промените на условията за ползване се посочва също, че X може да събира данни за трудовата заетост и образованието. Промените ще влязат в сила на 29 септември.

Новата политика за поверителност гласи, че X ще може да събира и използва вашата лична информация (като например вашата трудова история, образование, предпочитания за работа, умения и способности, активност и ангажираност при търсене на работа и т.н.) с цел да ви препоръча потенциални работни места, да я предостави на потенциални работодатели, когато кандидатствате за работа, да даде възможност на работодателите да намерят потенциални кандидати и да ви покаже по-подходящи реклами.

Събирането на биометрични данни, като физическите характеристики на дадено лице, сканиране на лице или пръстов отпечатък е предназначено за потребителите на X Premium.

От компанията заявиха пред BBC: "X ще даде възможност на потребителите да предоставят своя документ за самоличност, комбиниран със селфи, за да се добави още едно ниво на проверка. Това ще направи платформата по-сигурна."

През май X Corp закупи софтуер за набиране на персонал в областта на технологиите, наречен Laskie. 

Собственикът на X Илон Мъск обяви също така плановете на социалната мрежа да предостави на потребителите възможността да провеждат видео и аудиоразговори. Мъск уточни, че функцията "работи на iOS, Android, Mac и PC" и че няма да е необходим телефонен номер.

Мъск има амбицията да превърне X в "приложение за всичко", в универсално звено за различни услуги. Затова и добавянето на допълнителни функции и допълнителни актуализации на политиката за поверителност вероятно ще продължи.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!