Вижте наградените филми от Huawei Smartphone Film Festival 2022 и спечелете смартчасовник

Тазгодишното издание на фестивала ще избере трите най-добри късометражни продукции снимани със смартфон

OFFNews 13 юни 2022 в 17:31 8668 0

Huawei Smartphone Film Festival

Може ли да заснемете качествен късометражен филм само със смартфона си? Отговорът е да, а доказателство за това е ежегодното издание на Huawei Smartphone Film Festival 2022. Надпреварата ще награди три късометражни филма заснети с флагмана на китайската компания Huawei P50 Pro. Церемонията ще се проведе на 15 юни от 19 часа в емблематичното софийско кино „Люмиер“. Входът за зрители е свободен.
По време на събитието, посетителите ще могат да видят прожекция на трите наградени късометражни „ленти“. Освен с „вход свободен“, зрителите ще могат да участват в томбола с награда най-новия умен часовник на Huawei – Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition.

Фестивалът

Фестивалът Huawei Smartphone Film Festival е ежегодна инициатива на Huawei. Всяко издание поставя предизвикателството да се заснеме късометражен филм с помощта на последния флагмански модел смартфон на китайския гигант. През последните няколко години, той се осъществява в сътрудничество със Cinelibri, а настоящето издание е с мото #OpenForMoreStories. Устройството, което участниците трябва да използват, за да заснемат своите идеи е Huawei P50 Pro.

Специално подбрано жури от утвърдени кино експерти подбира най-добрите кандидатури. Критериите включват: оригиналност на филма, развитие на сценария и образите, въздействаща кинематография, последователност и цялостност на сюжета. Тази година, журито е в състав от доказани български професионалисти във всички области на филмопроизводството. Те са сценаристката Нели Димитрова, режисьорът и продуцент Илиян Джевелеков, актрисата Теодора Духовникова, операторът Калоян Божилов и Нина Алтъпармакова в качеството й на режисьор на монтажа.

„Смели и дръзки! Това е кратката ми оценка за филмите финалисти. Авторите им показват модерно и адекватно на времето мислене, както и реверанс към добрите кино традиции. За мен беше чест, че имах възможност да участвам в процеса. Благодаря.“, споделя Нели Димитрова за участниците тази година.

Наградите

Освен опита придобит в преодоляването на предизвикателството да снимаш филм със смартфон, участниците ще получат разнообразни награди. Трите призьора ще получат ново устройство Huawei P50 Pro – „камерата“ им за техните продукции, почетни статуетки, грамоти, книги от издателство „Колибри“, както и акредитации за осмото издание на Международния кино-литературен фестивал „Синелибри“.
Всички участници, които са предали своите късометражни филми, ще получат книги от издателство „Колибри“. Стига, естествено, техните продукции да са заснети с Huawei P50 Pro. Зрителите на церемонията на 15 юни също ще имат шанса да си тръгнат с най-новия умен часовник на китайската компания – Huawei Watch GT 3 Pro Titanium Edition.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!