Vivacom намалява пластмасата и въглеродния си отпечатък с нови SIM карти

OFFNews 07 декември 2023 в 20:25 751 0

сим карти
Vivacom намалява пластмасата и въглеродния си отпечатък с нови SIM карти.

Едни от ключовите теми за модерния човек са опазването на околната среда и борбата с климатичните промени. Според изследване на Евробарометър от това лято, 80% от гражданите на Европейския съюз смятат, че климатичните промени са сериозен проблем. Половината от запитаните пък са на мнение, че бизнесът и индустрията носят част от отговорността за справянето с климатичните промени.

Това провокира компаниите да потърсят начини да намалят влиянието, което бизнесът им оказва върху околната среда. На пръв поглед изглежда, че е необходимо да се предприемат грандиозни стъпки. Истината, обаче, е, че понякога наглед дребни промени могат да имат положително въздействие.

Такъв е примерът с новите Half SIM карти от Vivacom, които компанията предлага на своите частни и бизнес клиенти. Те заменят добре познатите пластики, които съдържат SIM карти, с нов модел, чийто размер е наполовина по-малък. Тази промяна няма да повлияе на услугите, които телекомът предлага на своите клиенти, тъй като новите карти са със същите функции като досегашните модели.

За направата на Half SIM се използва 50% по-малко пластмаса и се отделят 30% по-малко въглеродни емисии, според данни на производителя. По-малкият размер на новите карти намалява и ресурсите, които са необходими за транспортирането им.

Vivacom е първият телеком у нас, който предлага Half SIM. Тази стъпка е част от дългосрочната стратегия за устойчивост на United Group, част от която е Vivacom, и обявените по-рано амбициозни цели на Групата да се превърне във въглеродно неутрална компания до 2040 г.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика