Vivacom дарява 60 000 лева за най-добрите образователни и екологични проекти

Започва осмото издание на Vivacom Регионален грант

OFFNews 03 декември 2022 в 17:53 963 0

регионален грант
Надя Шабани, директор на БЦНП и Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Vivacom обяви днес старта на новото издание на най-мащабната си инициатива в подкрепа на регионалното развитие в различни тематични области. Vivacom Регионален грант се провежда за осми път и в периода до 11 януари 2023 г. компанията ще приема кандидатурите за проекти на граждански организации в сферата на образованието и опазването на околната среда.

Най-добрите и най-иновативните концепции с потенциал да ангажират местната общност, както и най-полезните идеи за решаване на конкретен проблем в съответния регион, ще получат безвъзмездно финансиране от Vivacom.

Проектните предложения се приемат само чрез попълване на формуляр за кандидатстване на адрес www.vivacomfund.bg/regionalgrant/apply. Всички кандидатури преминават през два етапа на подбор – предварително административно становище и оценка от експертно жури. Победителите ще бъдат обявени през март 2023 г. Стойността на гранта за всеки проект може да бъде до 5 000 лв., а срокът за реализация на печелившите концепции е една година. Общият размер на гранта за осмото издание на инициативата е 60 000 лв.

За безвъзмездно финансиране от Vivacom могат да кандидатстват юридически лица с нестопанска цел, регистрирани в обществена полза, народни читалища и настоятелства към училища и детски градини, както и организации, които вече са печелили грант в предходни години. Няма ограничение в броя на проектите, с които всяка една гражданска организация може да кандидатства.

„Развитието на регионите е ключово важно за просперитета на България и за разкриването на нови възможности пред младите хора у нас. Затова Vivacom, като компания със сериозно присъствие в цялата страна, се ангажира дългосрочно с подкрепа на местни организации и техните проекти. Vivacom Регионален грант се провежда за осма година. В рамките на седемте издания до момента сме подкрепили 95 проекта на 86 граждански организации на обща стойност 441 000 лв. Във фокуса на тазгодишното издание на инициативата са опазването на околната среда и качественото образование – две много важни области за създаване на устойчиви местни общности с широки перспективи“, коментира Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Програмата се реализира в партньорство с Български център за нестопанско право.

„Изминалите 7 години са дълъг период, изпълнен с всякакви предизвикателства за гражданските организации и различните общности в България. През цялото това време подкрепата от Vivacom регионален грант за добрите местни решения беше и ще продължи да бъде важен стимул. Той ги подпомагаше в кризисни периоди, даваше им възможности за развитие, но също така и вяра, че ако действаме заедно с ангажираност към развитието на местата, в които живеем, добрите резултати идват бързо. Програмата помага тези резултати да се случат по-бързо и категорично“, сподели Надя Шабани, директор на БЦНП.

Повече информация и условията за кандидатстване във Vivacom Регионален грант ще намерите на сайта https://vivacomfund.bg/regionalgrant/

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови