Tesla ще се преструктурира за да постигне ценовата цел на Model 3

OFFNews 05 март 2019 в 14:49 1406 0

Дългоочакваният Tesla Model 3, чиято цена ще е $35 000 долара, най-накрая е тук, три години след като изпълнителният директор на компанията – Илон Мъск – обеща електромобил на тази цена. Оказа се обаче, че за да бъде постигната тази цел, компанията е трябвало да извърши големи преструктурирания и съкращения.

Най-значителната стъпка, която компанията ще направи, за да постигне целта си, е предстоящото закриване на локалните си магазини, през следващите месеци. Магазините, които няма да бъдат затворени, понеже се намират в локации с висок трафик, ще бъдат преобразувани в информационни центрове. Мъск допълни, че в резултат на това преструктуриране, съкращения на персонала са неизбежни, но и че след приключването му се очаква отваряне на нови работни места, основно за хора от сервизната поддръжка.

„Прехвърлянето на продажбите изцяло онлайн в съчетание с други мерки за ценова ефективност ще ни позволи да понижим цената на всички превозни средства с приблизително 6%, като това ще ни позволи да постигнем цената от $35000 за Model 3, при това доста по-рано от очакваното“ – става ясно от публикация на компанията.

Тесла обявиха в четвъртък, че Tesla Model 3 ще изминава приблизително 355 км. с едно зареждане, а максималната скорост ще е почти 210 км. в час. Model 3 ще има и модификации, една от които е Model 3 Standard Range Plus, чиято цена ще е $37000, ще изминава над 385 километра, като максималната скорост, която ще достига превозното средство е 225 км, с ускорение от 0 до 100 за 5.3 секунди, а освен това ще предлага и допълнителни интериорни екстри.

Изключително съм развълнуван от постигането на тази цел, което беше изключително трудно.“ – заяви Мъск на среща с репортери. Часове преди обявяването, страниците за поръчка на Model 3, Model 2 и Model X пренасочваха към съобщение, което гласеше „The wait is almost over“. Под основното съобщение имаше друг надпис „Велики неща ще се случат в 2 pm”.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови