Теленор и ВВМУ 'Н.Й. Вапцаров' продължават партньорството си в обучението на информационните и комуникационни технологии

OFFNews 10 август 2020 в 18:22 2507 0

За поредна година Теленор България връчи предметни награди на тържествена церемония по повод завършването на курсисти от Випуск 2020 на Висшето военноморско училище “Н.Й. Вапцаров” във Варна. Теленор България е партньор на най-старото техническо учебно заведение в България и подпомага обучаващите се курсанти да прилагат на практика теоретичните си знания. Подкрепата за ВВМУ включва както осигуряването на материални ресурси, така и споделяне на опит и знания на професионалистите на Теленор България, които организират различни обучения за младите курсанти.

"Преди десет години, Теленор България откриха една нова перспектива за обучаемите във ВВМУ - курсантите и студентите да се "срещат" със съвременните комуникационни технологии. Благодарение на съвместното споразумение за сътрудничество, всяка година всички от специалност "Информационни и комуникационни технологии" посещават обектите на мобилния оператор и провеждат практически занятия“, коментира доц. д-р Георги Димитров, катедра „Електроника“, ВВМУ.

„За Теленор е чест да партнираме с Висшето военноморско училище “Н.Й. Вапцаров” и да подкрепяме експертното развитие на бъдещите висококвалифицирани кадри на страната. Вярваме, че това многогодишно партньорство дава възможност на обучаващите се да трупат безценен практически опит в реална среда, който ще им дава предимство в бъдещото им професионално развитие. Като водещ мобилен оператор, неделима част от нашата стратегия е да инвестираме както в осигуряването на по-добра мрежа и потребителско преживяване, така и в образованието и развитието на таланти“ каза Спас Велинов, главен директор “Технологии” в Теленор България.

„Интересът към стажантски програми е налице и непрекъснато расте. Във връзка с осигуряването на покритие с радиосигнал от клетъчните мрежи в крайбрежната зона, ВВМУ провежда съвместно научно проучване. Резултатите ще послужат за разширяване на мобилната мрежа за целите на оповестяване при бедствие, опасност, търсене и спасяване в крайбрежни води. Колегите от Теленор България са доказали през годините своя висок професионализъм, всеотдайност при решаване на технически проблеми и отзивчивост с цел подобряване на методите за обучение във висшето образование" допълни доцент Георги Димитров от ВВМУ.

Дългогодишното сътрудничество е част от стратегията на Теленор за корпоративна отговорност с фокус върху подкрепата за образованието и младите хора в страната. То започва още през 2011 г. с практически обучения в Центъра за управление на мрежата на Теленор във Варна, където бъдещите специалисти успяват нагледно да се запознаят с техническите специфики на работата.

Теленор години наред дарява телекомуникационно оборудване на университети в страната, за да бъде използвано за образователни цели.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови