Ще пишем Фейсбук статуси само с мисълта си

OFFNews Последна промяна на 20 април 2017 в 15:33 3199 4

Само помощта на вашата мисъл ще бъде вече достатъчна, за да пуснете следващия си Фейсбук статус - това е новата и нелека задача, която Марк Зукърбърг и компания планират да наложат в социалната мрежа в близко бъдеще, съобщава Financial Times. 

Идеята за това бе разкрита на конференция за Фейсбук разработчици в Сан Хосе. Проектът се ръководи от Реджина Дъган, която е бивш директор на американски военен изследователски център, а във Фейсбук попада след няколко години, прекарани в Гугъл.

"Как да прехвърля всичко, което знам, на света?" е въпросът, на който Дъган иска да даде отговор. Фейсбук вече е наел 60 научни изследователи, които да работят по проекта.

Дъган обясни, че идеята не е да бъдат разшифровани обикновените мисли на хората, а да се създаде една "тиха говорна система".

Фейсбук цели тя да може да прочете пет пъти по-бързо това, което искаме да напишем, което ще отвори пътя на други любими технологии на Фейсбук като виртуалната и добавената реалност.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

21765

4

Victimized

20.04 2017 в 17:41

"Проектът се ръководи от Реджина Дъган, която е бивш директор на американски военен изследователски център, а във Фейсбук попада след няколко години, прекарани в Гугъл."

Само това изречение е достатъчно да се чете от статията!!!

7671

3

Hissarion

20.04 2017 в 17:35

Как американските военни, фейсбук и гугъл са се омешали в тази приповдигната новина. "Как да прехвърля всичко, което знам на света?" Със сигурност този проект ще получи височайшо финансиране. Определени структури в САЩ много обичат подобни разработки - за художествена справка "The man who stare at goats".

38251

2

Denis Rizanov

20.04 2017 в 16:41

Аз засега пиша "статуси" само зиме. Ама не у фейса. И предимно с жълто. Досега съм го докарал до "добре дошли мили гост..." и влизам за още мастило на топло до камината.
Чудна работа значи.
Пия предимно червена течност, а мастило после - жълто.
Луда работа.