Съобщенията в Туитър стават двойно по-дълги - до 280 символа

OFFNews Последна промяна на 08 ноември 2017 в 08:27 1408 0

След успешен тест Туитър реши да удвои максималната дължина на съобщенията и да премине към 280 символа, съобщи американската компания.

Новината е миниреволюция за социалната мрежа, предаде Франс прес.

"Целта ни е да направим това, като същевременно гарантираме запазването на бързината и краткостта, които олицетворяват Туитър. След резултатите от теста имаме удоволствието да съобщим, че сме постигнали целта си и ще приложим промяната на всички езици", където лимитът от 140 знака затруднява потребителите, написа в блога си социалната мрежа, която извърши тест сред потребители през септември.

Удължаването на туитовете засяга само съобщенията с латински букви, напомня компанията, тъй като лимитът от 140 знака изглежда представлява проблем преди всичко за потребителите, които пишат на английски, испански, португалски или френски език, за разлика от тези, които пишат на японски, корейски или китайски, отбелязва АФП, цитирана от БТА.

Един от първите възползвали се от удвояването на лимита на знаците в Туитър бе американският президент Доналд Тръмп, предаде ДПА.

Преди да произнесе реч пред парламента на Южна Корея той написа "Готвя се да произнеса важна реч в Националното събрание тук в Южна Корея, а после ще се отправя към Китай, където с вълнение очаквам срещата с президента Си, който току-що постигна своята голяма политическа победа", написа Тръмп в Туитър, използвайки 216 символа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови