Политиката за многообразие на Yettel получи поредно признание

OFFNews 27 май 2024 в 15:59 862 0

Yettel

Снимка Yettel

Галина Чулева, главен директор "Управление на хора и култура" в Yettel, приема сертификата за членство в Българската харта на многообразието

Поредно признание получи Yettel за своята политика за многообразие, равнопоставеност и приобщаване. Телекомът спечели трето място в категорията „Многообразие и приобщаване“ на годишните награди Employer of Choice Awards. Ежегодно конкурсът отличава работодателите с най-добри практики, свързани с управлението и подобряването на работодателската марка. В тазгодишното пето издание проектите бяха разпределени в 15 категории, като жури от експерти определи най-добрите сред тях.

Това е поредното отличие, което Yettel получава за усилията си в областта на многообразието. През март телекомът спечели първо място в категорията „Многообразие на работното място“ за цялостната си политика за многообразие и приобщаване на Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите.

Висока оценка компанията получи и от международната независима организация Top Employers Institute. През миналата година Yettel стана първият телеком у нас, получил сертификата Top Employer за високото качество на своите работодателски политики, като в категорията „Многообразие, равнопоставеност и приобщаване“ постигна резултат от 90,74%, което е със 17% над средното за сектора в Европа.

Компанията допълнително затвърди ангажираността си по темата, като в края на април тази година се присъедини и към Хартата на многообразието в страната.

Създаването на среда, в която всеки е свободен да бъде себе си и се чувства приет и уважаван, е един от ключовите приоритети на телекома. Мобилният оператор фокусира усилията си в няколко посоки – интегриране на хората с увреждания в работна среда, подкрепа на млади таланти, увеличаване броя на жените в технологичния екип и повишаване информираността на служителите си по темата.

В тези области са и програмите и инициативите, които провежда. Най-емблематична сред тях е програмата „Рамо до рамо“, която тази година ще отбележи своето 10-о издание. Тя подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с увреждания, или както в Yettel ги наричат – хора с различни възможности. В рамките на всичките издания през годините в програмата са участвали общо 37 души, като и до днес някои от тях продължават да са част от екипа на телекома.

Компанията предлага и различни възможности за младите – като стажантската програма Hub by Yettel, както и програмите „Втора смяна“ и Yettel Teen Academy, насочени към деца и близки на служители от 5-и до 12-и клас. Активно работи и в посока увеличаване броя на жените в технологичния си екип, като си партнира със STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) училища и университети.

Силен фокус телекомът поставя и върху обучението на своите служители по теми като неосъзнатите предразсъдъци и как да създават приобщаваща работна среда. Само през изминалата година общо 130 ръководители и HR специалисти минават през подобни тематични обучения.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл. Интервю с Ангел Джамбазки от ВМРО