Microsoft ще съкрати 18 000 работни места

OFFNews 17 юли 2014 в 21:36 1659 0

Сатя Надел

Софтуерният гигант Microsoft ще съкрати 18 000 работни места през следващата година. Това е около 14% от 125 000 служители на компанията.

Това е най-голямата вълна от съкращения в историята на компанията.  

Около 12 500 от планираните съкращения ще дойдат от "Нокия", която наскоро бе купена от гиганта. Причината за съкращенията е, че от Microsoft намират несъответствия между двете компании в професионално отношение, става ясно от съобщение на главния изпълнителен директор Сатиа Надела, цитиран от Си Ен Ен.

Надела добавя, че компанията се нуждае от „културна промяна“. Според него техните конкуренти от Google, Apple и Amazon са ги побеждавали в мобилната надпревара и клауд технологията през последните години и това трябва да се промени. 

Новата стратегия на компанията сa фокусира върху подобряване на мобилния софтуер и клауд технологията. В компанията ще се работи и по подобряването на Office 365, Windows Phone, Windows Azure, Skype, OneDrive and Bing.

Първото масово закриване на работни места в Microsoft  беше през 2009, когато бяха съкратени повече от 5000 души. Тогава съкращенията бяха продиктувани от кризата, която по това време достигна най-ниската си точка.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!