Сбогом, Nokia. Здравей, Microsoft Mobile Oy

OFFNews Последна промяна на 22 април 2014 в 11:40 20120 13

На 25 април американският гигант Microsoft официално ще "погълне" финландската компания Nokia. Всички нови модели на добре познатите ни телефони вече ще бъдат с марката Microsoft Mobile Oy.

Сделката между двете компании възлиза на $7,2 млрд долара, в която влизат устройствата, патентите и производството на устройства на Nokia.

Новата придобивка на Microsoft ясно подсказва на потребителите, че развитието на смартофоните и таблетите извън Windows Phone едва ли ще бъде голямо.

Кога ще излезе най-новото устройство на Mircosoft Mobile Oy все още не става ясно, но ако съдим по темповете на новите модели, които Nokia пускаха на пазара през последната година, едва ли ще чакаме дълго.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.04 2014 в 10:03

Много малоумно написана статия. Микромеките не "поглъщат" нокия, а само придобиват хардуерното подразделение и търговската марка. Нокия се занимват с доста други дейности за незапознатите. Също така Нокия ще могат да произвеждат телефони със своето име след няколко години, а си запазват и собствеността върху патентите си. Общо взето сделката е много добра за тях, защото се отървават от непечелившо подразделение. В дългосрочен план само печелят. Микрософт са прецакани в случея.

25.04 2014 в 01:21

Имам Лумия и съм изключително доволна. Наистина много добър във всяко едно отношение.

23.04 2014 в 20:24

Nokia e po dobro ot microsoft

22.04 2014 в 18:26

Писна ми за Windows Phone да се изказват хора, които не са дори държали Лумия в ръцете си. Да не говорим пък за тези, които не знаят, че Windows Mobile и Windows Phone са две различни операционни системи, които освен първата дума, нямат почти нищо общо. Ползвам вече втора Лумия, много съм доволен. Имам и втори телефон с андроид, но някак Windows Phone е по зарибяващ, а и по-стабилен.
Надявам се Офнюз да не са разбрали какво се случва и името Нокия да се запази, понеже е синоним на качество. Предишният ми телефон Лумия 710 е зверски изпускан поне 10 пъти, освен че пластмасовата част е леко надраскана и батерията е изкривена (но работи) всичко друго му работи, тача е здрав, учудващо за мен. Затова реших след две години да продължа с Нокия, ако ще всички да минат на самсунг.
Стискам палци на нокия да запази името си, наистина, ако го сменят, това и за мен би било сериозен фактор дали след примерно 2 години да взема телефон, на който да пише двубуквена дума, завършваща на И кратко.

22.04 2014 в 16:22

07 - факта, че пишеш това съобщетине от Windows, означава ще Microsoft за 20+ години още не са му видяли сметката. А Windows Phone е много бърз, а хардуера на Nokia е много добър и също така номер 06 е много много много прав :D

22.04 2014 в 13:52

Много лошо , Лапландия запада.

22.04 2014 в 13:29

Не, че се бях запътила да си купувам Nokia, но сега поне е почти сигурно, че никога няма да си купя ;) Не се сещам за нещо до което Майкрософт да са се докоснали и да не са му видяли сметката.

22.04 2014 в 13:26

Ей поне малко грамотност да имаше в тая статия.
Първо Microsoft няма да "погълне" цялата Nokia, а само подразделението за устройства. Nokia си остава с подразделенията си за HERE карти и навигация, за мрежово обурудване и т.н.
Второ не се знае как ще се казват новите устройства, защото Microsoft са купили и правата за имената Nokia, Lumia и Asha. А пък това "Oy" е финската дума за нашето ООД.
Третото Ви изречение е толкова зле, че ми се гади. Естествено, че те ще правят телефони с Windows Phone, ама Вие сте го написали, все едно никой друг с нищо друго няма да пусне телефон.
Като нямата технически грамотни хора, не пишете такива статии, защото само подвеждате хората.

22.04 2014 в 12:26

Да го бяха кръстили XBox mobile щеше да е доста по добре. Кой луд ще купи нещо с името Майкрософт ако не му се налага
 
X