Инвестиции в знанието и многообразието донесоха на Yettel престижни отличия

Компанията бе отличена на Годишните награди за отговорен бизнес 2023 г. на Българския форум на бизнес лидерите

OFFNews 20 март 2024 в 17:55 443 0

церемония
Yettel спечели две първи места в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ).

Yettel спечели две първи места в Годишните награди за отговорен бизнес на Българския форум на бизнес лидерите (БФБЛ). Компанията спечели в категорията „Инвеститор в знанието“ с програмата си „Безопасен интернет и развитие на дигиталните умения“, както и в категорията „Многообразие на работното място“ за цялостната си политика за многообразие и приобщаване.

В тазгодишното 21-во издание на конкурса се състезаваха общо 126 корпоративни инициативи с кауза на 82 компании. Традиционно БФБЛ отличава кампаниите в подкрепа на хората, обществото и природата и насърчава добрите практики на ангажираност с обществените каузи.

Темата за сигурността в онлайн пространството е една от ключовите за Yettel. Още през 2008 г. телекомът стартира своята дългогодишна програма за безопасен интернет, като от тогава до днес не спира да разширява обхвата и темите ѝ. Само в рамките на миналата година операторът ангажира над 47 000 деца и младежи и помогна на над 12 000 души да повишат дигиталните си умения.

Специално създадени уебинари за учители, анимирана видеопоредица с образователни клипове, както и предизвикателство към тийнейджърите да изследват възможностите на AI бяха сред активностите, които компанията проведе като част от програмата.

Само преди месец Yettel представи и тазгодишния си фокус в тази област, а именно – родителите. За да ги ангажира по темата, операторът ще разработи полезно съдържание в помощ на семействата, свързано с интернет потреблението на децата и рисковете, на които са изложени онлайн. Партньори на програмата са Центърът за безопасен интернет (SafeNet), фондация „Заедно в час“ и издателство „Клет България“.

Многообразието и приобщаването на работното място е другата важна област, залегнала в Стратегията на компанията за устойчиво развитие и донесла ѝ отличие. Като победител в категорията „Многообразие на работното място“ Yettel получава и покана за официалното откриване на европейския Месец на многообразието в края на април в Брюксел.
С редица програми и инициативи телекомът работи за това всеки служител да се чувства приет и свободен да бъде себе си. Сред най-отличителните са програмата "Рамо до рамо". Стартирала още през 2015 г., тя подпомага професионалното развитие и социална интеграция на хората с увреждания, или както компанията избира да ги нарича – хора с различни възможности. По този начин Yettel подпомага тяхното развитие, като едновременно с това повишава информираността и осъзнатостта на служителите си по темата.
Компанията предлага и различни възможности за младите – като стажантската си програма Hub by Yettel, програмите „Втора смяна“ и Yettel Teen Academy, насочени към деца на служители от 5-и до 12-и клас. Активно работи и в посока увеличаване броя на жените на технологични позиции, като си партнира с различни STEM (Science Technology Engineering and Mathematics) училища и университети.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!