Innovation Starter Accelerator подписа договор за сътрудничество с Аурубис България

OFFNews 12 октомври 2020 в 11:31 2279 0

Аурубис България е инвестирала в развойна дейност - щадящи природата решения и технологични и дигитални подобрения, над 300 млн. евро от 2018 до 2020 г. в България.

След като през лятото Иновейшън Стартър Акселерейтър подписа меморандум за дългосрочно сътрудничество със Софийска вода, част от Веолия, през октомври потвърди партньорство и с Аурубис България. Аурубис е водещата интегрирана група за производство на мед и най-големият преработвател на мед в света. Компанията произвежда 1 млн. тона медни катоди всяка година и различни медни продукти от тях.

Двете организации ще работят заедно в посока облагородяване на средата у нас, иновативни решения в полза на хората, кръгова икономика и обучения и събития в областта на иновациите и социалните решения.

До момента Innovation Starter Accelerator е инвестирала в четири дружества - протеиновите изделия на “Кардинал Байтс” ООД, дрехите с етно мотиви на “Носия Етно” ООД, дигиталната платформа за лоялност на “Синтели” ООД, образователната роботика на “Еду Ботс” ООД и е в процес на финално одобрение на сделка със здравния проект “Капсибо” ООД.

В новия сезон на акселераторската програма участват нови 5 компании, които ще завършат обучението си в края на ноември, а агенцията за иновации подготвя и седмото по ред издание на международния форум за иновации Innovation Explorer 2021.

“Компании, които успешно прилагат дългосрочни стратегии за иновации в България, като Аурубис България, са изключително ценен партньор за нас, защото разбират едновременно важността на дългосрочното мислене и подкрепата на обществото, като своя основна ценност и от друга страна, те инвестират много в качеството на живот за служителите си”, сподели Олег Гурбалов, управляващ партньор в Иновейшън Стартър.

„Можем да създаваме добри неща, когато сме обединени. За нас от „Аурубис“ е чест, че можем да сме полезни“, заяви Тим Курт, изпълнителен директор на компанията.

За Иновейшън Стартър:

Иновейшън Стартър е първата българска специализирана агенция за иновации, която партнира на бизнеса и публичния сектор за дизайн на дългосрочна култура на иновации. Компанията стои зад проектите Innovation Explorer, Академия за иновации и е фонд мениджър на Accelerator.bg, най-голямата корпоративна акселераторска програма в България.

За Аурубис България:

„Аурубис България“ АД е втората по големина компания в страната и е част от Aurubis AG – интегрирана международна група за производство на метали и най-големият преработвател на мед в света. „Аурубис“ стопанисва медодобивния завод до Златица и Пирдоп в Средногорието. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови