ASUS представи GL704GW – първия ноутбук в България с новата NVIDIA RTX видеокарта (ревю)

OFFNews 30 януари 2019 в 10:19 2512 0

Технологичният гигант ASUS представи новия си гейм лаптоп ROG Strix SCAR II GL704GW, който е позициониран като първия ноутбук на българския пазар с последно поколение NVIDIA RTX графична карта. Моделът комбинира най-важните за геймърите опции – отлична производителност (с новата NVIDIA GeForce RTX 2070, процесор Intel Core i7-8750H, изключително бърз SSD диск), модерен дизайн, както и усъвършенствана система за охлаждане, която позволява сериозни натоварвания, без лаптопът да се нагрява осезаемо.

ROG Strix SCAR II GL704GW е достъпен у нас от днес, а екипът ни получи възможност да изпробва един тестов модел и сме сред първите в България, които ще споделим впечатленията си от него.

Производителност

Геймърските лаптопи на ASUS по традиция са сред водещите модели в този сегмент на преносимите компютри. По отношение на производителността ROG Strix SCAR II GL704GW обаче се отличава дори сред тях. Както вече споменахме, той е първият ноутбук у нас с най-новата видеокарта от десето поколение NVIDIA GeForece RTX, отговаряйки на изискванията и на най-запалените геймъри. В добавка моделът е оборудван и с най-новото осмо поколение процесор на Intel Core I7.

Дисплей

ASUS ROG Strix SCAR II притежава първия в света дисплей със 144Hz и супер тесни рамки, което прави картината му впечатляваща. Той е предпочитан най-вече от запалените геймъри и състезателите по електронни спортове, заради бързото си време за реакция – 3ms сиво към сиво (GTG), както и високата честота на опресняване (144fps), със сведени до минимум отблясъци и размазване на изображенията при движение.

Клавиатура с Aura Lighting

Клавиатурата на ASUS ROG Strix SCAR II грабва вниманието със своята персонализирана RGB подсветка в четири зони, както и с изключително удобния за пръстите контрол, който се осъществява, благодарение на технологията HyperStrike Pro. Тя се отличава още с ключова за геймърите група клавиши WASD с прозрачни капачки, а ергономичните криви от 0,25 мм спомагат за по-удобно писане и други работни задачи. За по-бързото взаимодействие на потребителя с клавиатурата помага технологията ROG Overstroke, която ускорява задействането на клавишите.

Охладителната система

Системата за охлаждане е сред най-важните елементи от всеки геймърски лаптоп и по традиция е сред най-силните страни на моделите на ASUS. Вградената HyperCool Pro система има два 12V вентилатора и удължена охлаждаща плоча, която разпределя топлината равномерно. Благодарение на силния въздушен поток, който се образува, системата не прекъсва, дори и при тежки натоварвания.

В заключение моделът ROG Strix SCAR II GL704GW на ASUS може да отговори на изискванията дори на най-претенциозните геймъри и е сред най-добрите мобилни компютри за гейминг, достъпни на пазара в момента.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови