Зеленски е най-одобряваният в Украйна, но друг комик го гони по рейтинг

OFFNews 22 септември 2022 в 14:11 3293 0

Притула
Комикът Сергий Притула почти догонва президента Володимир Зеленски по рейтинг.

Изключително любопитни данни за доверието на украинците в обществените лица в страната бяха публикувани днес.

Според социологическо изследване, проведено от Националния демократически институт и Киевския международен институт по социология най-одобряваните личности в страната са президентът Володимир Зеленски, Сергий Притула, Виталий Кличко и генерал Валерий Залужни.

Респондентите, участвали в допитването, са били питани дали одобряват определени обществени фигури по списък. Така лидер по симпатии се оказва държавният глава Володимир Зеленски с 87% одобрение. На второ място се оказва обаче Сергий Притула, който е с рейтинг 77%.

Притула е малко известен в България, но сред украинците одобрението за него просто лети в небесата. Както и Зеленски, той също по професия е актьор, телевизионен водещ и стендъп комик. След нахлуването на Русия в родината му, Притула се състредоточи в набирането на средства за ВСУ и организира кампанията "народен байрактар".

Кметът на Киев Виталий Кличко е на трето място. Той се радва на симпатиите на 63% от украинците. Почти същото одобрение получава и главнокомандващият на ВСУ генерал Валерий Залужни. Неговият рейтинг е 62%.

Бившият президент на Украйна Петро Порошенко е далеч назад в списъка. За него одобрението сред украинците е едва 19 процента.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови