Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Запечатаха представителството на "Амнести интернешънъл" в Москва

OFFNews 02 ноември 2016 в 16:20 7402 6

Снимка Twitter

Руските власти запечатаха офиса на правозащитната организация "Амнести интернешънъл" в Москва, съобщиха от организацията, цитирани от РБК. 

Вратата на сградата, където се намира представителството на "Амнести" е била запечатана с лента от градската управа, ключалките са сменени и е спрян токът, обясни Александър Артемиев, като уточни, че организацията не е била предупредена предварително за това. 

По думите му организацията се помещава в този офис от 20 години и никога не е закъснявала със заплащането на наема. 

От оставените бележки става ясно, че служителите могат да потърсят вещите си в московския отдел на държавна собственост, който отдава под наем помещението. 

Московските власти за момента не коментират какви са причините за запечатването на представителството на правозащитната организация. 

Говорителят на руския президент Владимир Путин Дмитрий Песков заяви, че не е запознат със ситуацията.

Правозащитните организации в Русия, които получават финансиране от чужбина и са критични към политиката на Кремъл, са подложени на засилен натиск и контрол през последните години. 

През май миналата година руският парламент прие закон, според който властите могат да забранят дейността на някои организации на територията на Русия, като решението се взема от главния прокурор или заместниците му. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29217

6

Лопе де Вега

18.11 2016 в 14:36

Тея правят груба грешка. На мнозина от тях ще им трябва скоро неква "Амнести" - справка: Улюкаев. След него идат и други. Неква Хага ги е подхванала, не знам що.

Поздрав!
 
X

Да помогнем на украинските деца!