Задържаха германец за палежите в Лос Анджелис

OFFNews 03 януари 2012 в 11:33 262 0

Задържаха германец за палежите в Лос Анджелис Сникма:БГНЕС
Задържаха германец за палежите в Лос Анджелис Сникма:БГНЕС

Полицията в Лос Анджелис е задържала мъж, заподозрян за 53 палежа на автомобили и къщи в града, съобщи ИТАР-ТАСС, цитирайки шефа на полицията в мегаполиса Чарли Бек.

24-годишният Хари Буркхарт, който е от германски произход, е бил задържан в понеделник, след като е бил забелязан да шофира ван, подобен на този, който е бил забелязан в близост до пожарите в "Града на ангелите". Освен това е заснет от охранителна камера, в близост до пожар. Арестуваният е жител на Холивуд. Предполага се, че деянията на Буркхарт са били мотивирани от съдебно изслушване за депортирането на майка му преди около десетина дни в Ориндж Каунти, Калифорния. След задържането му Буркхарт е откаран в затвора на окръг Лос Анджелис. "Четиридневния кошмар за живеещите в западната част на Ел Ей приключи", заяви Зев Ярославски - инспектор на окръг Лос Анджелис по време на пресконференция в понеделник вечерта. Най-вероятно на задържания ще бъдат повдигнати обвинения в сряда.

Общо 53 пожара бяха запалени преднамерено в Холивуд и околностите на Лос Анжелис, причинявайки щети за над 2 милиона долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews