Великобритания с нови правила за пристигащите европейски и американски граждани в страната

OFFNews 02 август 2021 в 11:18 2550 0

Снимка pixabay

От днес във Великобритания влизат в сила нови правила за напълно ваксинираните европейски и американски граждани, пристигащи в страната, съобщи Би Би Си.

Остава изискването пътуващите да си направят PCR-тест 3 дни преди заминаването, както и 2 дни след пристигането си. За гражданите, които не са напълно ваксинирани, от одобрените страни в "кехлибарения списък" (страни с жълт код) на Обединеното кралство, остава изискването за 10-дневна карантина. Те могат да се осводобят от нея, ако на петия ден след пристигането си направят PCR-тест и той е отрицателен.

Лицата под 18 години ще бъдат освободени от карантина, а други, в зависимост от възрастта им ще бъдат освободени и от тест за коронавирус. 

Пристигащите от "зелените държави" също трябва да си направят PCR-тест до 3 дни преди заминаването, както и 2 дни след пристигането си във Великобритания.

За идващите в страната от държави в "червения списък" важи изискването за тест за коронавирус преди отпътуването и пристигането им в Англия, както и 10-дневна карантина в одобрен от правителството хотел за изолация.

От 19 юли пристигащите във Великобритания от държави в "кехлибарения списък" на страната , които са с пълен цикъл на имунизация, са освободени от карантина. Изискаването за задължителна 10-дневна изолация остана за пристигащите от останалите държави.

Като част от промените, след 16-месечна пауза, от днес международните круизни кораби ще могат да отпътуват от Англия.

Британското правителство обяви, че новите мерки ще помогнат на разделените семейства да се съберат отново заедно. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови