Въоръжени нападнаха полицията в чеченския Гудермес, Кадиров съобщи за двама ликвидирани

OFFNews 29 март 2023 в 08:41 3029 3

Снимка Рамзан Кадиров в Телеграм

Рамзан Кадиров

Двама въоръжени нападатели са били ликвидирани в 50-хилядния чеченски град Гудермес, на 40 км. източно от Грозни, след като преди това са открили огън по Районното отделение на МВР в града, съобщи президентът на Чечения Рамзан Кадиров. Неутрализирането на нападателите станало след като чеченските спецслужби „разработили получена оперативна информация“.

При инцидента не са пострадали цивилни или служители на МВР, допълни Кадиров, който заведе на мястото на произшествието 15-годишния си син Адам, за да види довлечените окървавени трупове на екстремистите.

За нападението съобщи телеграм каналът Readovka, а след него каналът на Кадиров обяви за протичаща в момента акция по неутрализирането на престъпници.

След стрелбата по управлението на МВР двамата бойци се опитали да се измъкнат от обкръжение като хвърлили, според версията на Кадиров, граната срещу полицаите. Тогава били унищожени с ответен огън.

Инцидентът започнал по-рано във вторник, когато неизвестни нападнали пост на пътната полиция в Ингушетия като са открили огън по катаджиите с автоматично оръжие. Стрелбата е регистрирана близо до село Кантишево в Ингушетия, на 135 километра от Гудермес. Един от полицаите е бил ранен при престрелката. Веднага започнало издирване на нападателите. Властите в Грозни свързват двете нападения, като твърдят, че убитите при атаката в Гудермес са същите, които са нападнали катаджиите в Ингушетия.

В изявление през нощта Рамзан Кадиров призова да не се разпространяват слухове „за някакви недоубити остатъци от бандитска групировка и подобни фалшификати“. „Престъпниците са идентифицирани и неутрализирани. Гудермес живее спокоен живот“, каза Кадиров.

В съветски стил чеченският министър на националната политика, външните отношения, печата и информацията Ахмед Дудаев посочи, че Гудермес живее свой собствен живот, както обикновено“. „Когато има заплаха за стабилността и мира на чеченска земя, служителите на реда в региона имат уменията, опита и смелостта незабавно да премахнат всяка заплаха за мирния живот“, Дудаев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-240

3

редовно четящ

29.03 2023 в 11:57

Чечения ще се отърси от козолюбеца, падне ли жужакът, аверите му да му мислят!

345

2

Джендо Джедев

29.03 2023 в 09:24

Обаче Кадирката как се е подул... Дрогата си взема своето!

22548

1

dolivo

29.03 2023 в 08:47

някви сметки е разчистил, няма съд, няма присъда