В навечерието на Нова година: Хиляди мигранти са арестувани в Русия

OFFNews 02 януари 2024 в 08:27 5723 4

Нова година в Русия

Снимка БТА/АП

Жители на Санкт Петербург минават през проверка, преди да влязат на коледен и новогодишен базар

Хиляди мигранти в Русия са арестувани по време на тържествата в навечерието на Нова година. Десетки от тях ще бъдат депортирани, съобщават руски медии, цитирани от БТА.

Около 3000 мигранти са задържани във втория по големина руски град Санкт Петербург при проверки "за предотвратяване на престъпления", предаде агенция РИА Новости.

Над 600 души са били в Русия, като са имали различни нарушения на миграционното законодателство. Повече от 100 от арестуваните ще бъдат депортирани.

Мъж от Таджикистан, облечен като Дядо Коледа, е бил сред мигрантите, задържани в Москва, предава рускоезичният новинарски сайт "Сота".

В западния централен град Челябинск Следственият комитет на Русия е започнал съдебно дело срещу трима мигранти за "хулиганска проява" срещу руски военнослужещи и техните съпруги.

"Тълпа от пияни мигранти е нападнала двама млади мъже, демобилизирани от фронтовата линия, като единият войник е бил ударен с палка", съобщи руският Следствен комитет в "Телеграм" и добави, че мигрантите са обиждали съпругите на ветераните от специалната военна операция.

Руският Следствен комитет също така заяви, че е започнал разследване на "незаконни действия на мигранти" в Свердловска област при Уралските планини, както и в Московска област.

Много мигранти, предимно от съседните централноазиатски държави като Узбекистан, Таджикистан, Киргизстан и Армения, пристигат в Русия, за да търсят работа.

Руският президент Владимир Путин заяви през декември, че в страната има повече от 10 милиона трудови мигранти, отбелязва Ройтерс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2550

4

alfakentavur

03.01 2024 в 15:54

Чети де! Не мошеш ли? Става въпрос за мигранти от Туркменистан, Таджикистан, Казахстан, Киргизстан и т.н.

1000

3

кинджал

03.01 2024 в 15:30

Как така, нали мигрантите са в ЕВропа?

345

2

Джендо Джедев

02.01 2024 в 14:17

Да ги пратят на фронта. Че както са го закъсали... :D

400

1

демотиватор

02.01 2024 в 13:40

Няма ли между тях изобилие от български миграсти, фенове на Империята на Злото, мигрирали поради събарянето на ПСА / МОЧА ?! (ジ)

 
X

Мистерии в Хераклея Синтика