В Мексико отвори църква в чест на Марадона

OFFNews 16 юли 2021 в 11:57 1298 0

Снимка Getty Images

Друго светилище на Марадона в Неапол

Две големи вази, пълни с футболни топки стоят на входа на първата "Марадонска" църква в Мексико, а изображение на Диего Марадона с националния екип на Аржентина и сомбреро приветства поклонниците.

Вътре в църквата разпятията са пресъздадени със снимки на Марадона от детството му до емблематичните срещи с покойния кубински лидер Фидел Кастро и папа Франциск.

Църквата в централния мексикански град Пуебла, открита на 7 юли, почита „религията“, създадена в Аржентина през 1998 г. от почитателите на покойния футболист Марадона.

Марадонската религия се е разпространила в няколко страни по света и има повече от половин милион последователи.

Марадона, който почина през ноември 2020 г. малко след като навърши 60 години, постигна футболна слава, след победата на Световното първенство през 1986 г. в Мексико, което го короняса за един от най-добрите играчи на всички времена.

Марсело Бучет, който е създал църквата, казва, че това е място, "където можем да говорим за футбол".

"Не е като да отидеш в друга църква, да седнеш и да слушаш", смята Бучет. "Тук сте част от цялото. Хората са приели това и са много щастливи. Виждал съм как хората плачат, хората се хвърлят пред снимката му, молят се. Чувствам се много по-добре, че не съм единственият луд."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!