В Индия разбиха банда, управлявала 8 месеца фалшив полицейски участък

OFFNews Последна промяна на 18 август 2022 в 20:15 4864 0

Хълмът Мандар е туристическата атрайция в град Банка, в североизточния щат Бихар.

Снимка https://tourism.bihar.gov.in/

Хълмът Мандар е туристическата атрайция в град Банка, в североизточния щат Бихар.

В Индия беше разбита банда, която от 8 месеца управлявала фалшив полицейски участък, само на 500 метра от дома на местния полицейски началник, предаде Франс прес, като се позова на полицията.

Най-малко четирима мъже и две жени от групата били задържани вчера, когато истински полицай забелязал двама униформени мъже с лично оръжие, което му се сторило самоделно.

Случаят се разследва.

Тарторът на бандата е избягал.

Фалшивият полицейски участък се помещавал в къща за гости, на около половин километър от дома на полицейския началник в град Банка, в североизточния щат Бихар.

Измамниците наемали мъже и жени от този селски регион за по около 500 рупии на ден (6,20 евро), за да попълват персонала на участъка, а те самите носели униформи с отличителни знаци и чинове.

Много местни жители, убедени, че става дума за истински полицейски участък, вероятно са станали жертва на изнудване, когато отивали там, за да подадат жалба или да потърсят помощ.

Инциденти, при които мошеници или банди се представят за държавни служители, включително за полицаи и военни, са чести в Индия, отбелязва АФП. В страната всеобщият страх от органите на реда е толкова голям, че хората рядко биха се осмелили да поставят под въпрос дали те са истински служители. Създаването на фалшив полицейски участък обаче не е нещо, което се случва всеки ден.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови