В Дубай и Полша ваксинират срещу коронавирус и децата

OFFNews 01 юни 2021 в 12:51 1457 0

Дубай, едно от седемте Обединени арабски емирства, започва да предлага ваксината на "Пфайзер"/"Бионтех" срещу COVID-19 за деца на възраст между 12 и 15 години, предаде Ройтерс, като се позова на днешно съобщение на правителствената пресслужба в Туитър.

Според данните на Ройтерс за COVID-19 по света ОАЕ са сред страните с най-висок процент на ваксинираните. Около две трети от населението им вече е получило две дози от препаратите на "Пфайзер"/"Бионтех", "Синофарм", "АстраЗенека" или "Спутник V".

Полша обяви, че ще започне от идния понеделник да ваксинира деца на възраст между 12 и 15 години, съобщи днес министърът по въпросите на имунизацията Михал Дворчик, цитиран от ДПА.

Децата ще бъдат имунизирани в съществуващите центрове. В средата на септември директорите на училища ще могат да разкриват ваксинационни центрове в училищата си, каза министърът на образованието на пресконференция.

До момента в Полша, която има население от 38 милиона, са поставени над 20 милиона дози ваксини, показват данни на здравното ведомство. Над 7 милиона души са вече напълно ваксинирани.
Имунизации срещу коронавирус на деца вече се правят в САЩ, Израел, Канада. Германия заяви готовност да започне ваксинации във възрастта 12-15 години след като Европейската агенция по лекарствата одобри препарата на "Пфайзер"/"Бионтех" за прилагане в тази възрастова група.

По-рано днес проф. Мира Кожухарова, съветник на здравния министър, съобщи, че у нас ваксината срещу коронавирус ще се препоръчва на деца с тежки хронични заболявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови