Quantcast

Украйна ще поиска $15 млрд. заем от Русия

Елица Мартинова Последна промяна на 17 декември 2013 в 08:06 3288 31

Владимир Путин и Виктор Янукович

Снимка РИА Новости

 

Украинският президент Виктор Янукович заминава днес на работно посещение в Русия. В рамките на визитата си държавният глава на Русия ще поиска заем от 15 млрд. долара от Владимир Путин, пише авторитетното финансовото издание Bloomberg.

Янукович пристига в Москва днес, оставяйки Киев залят от протести. Очаква се, че до края на глава той ще се срещне с руския държавен глава Владимир Путин.

Анализаторите коментират, че 15-милиардният заем може да бъде договорен още днес. Русия вече изрази готовност да помогне за финансовото затруднение на Украйна.

Заемът е необходим на Киев, за да запълни огромната дупка от 17 млрд. долара в бюджета на страната, която се очертава за следващата година.

Киев се надява да договори останалите 2 млрд. долара с Европейския съюз.

Междувременно протестите в страната не стихват. Вчера демонстрациите бяха белязани със скандал, сходен на случки от протестите в България, след като контрапротестиращи също поискаха оставката на Янукович, тъй като властта не им изплатила надницата за защита на правителството.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

17.12 2013 в 18:59

Леле, и телевизори ли ще почнат да произвеждат, е сега си еба мамата, всичко цветове в червено, направо 3D.

17.12 2013 в 18:54

Данните Тъпир Каратист може да ги даде НАП, НОЙ и Правителство...оди да ги питаш, ама най-добре ходи да го духаш.

17.12 2013 в 18:51

Ми къде бяха милиционерите тъпири да ги спрат да не го изнесат?

17.12 2013 в 18:49

Факти от крадливите комундели, защо ще се мести завод от България в Унгария, при по-високи данъци, и по-високи заплати, просто като за прост милиционер....гепенето е много.

17.12 2013 в 16:20

Самолети, ракети вертолети...вярно бе, то Медведев ходи на работа с италиански въртолет, а иначе ракетите и самолетите ще ги продават на Садам, ама те не го ли обесиха, добре тогава ракети на Кадафито че не искаше да ни плати за силозите че нямало ракети вътре...ама Кадафито не го ли изстреляха някъде, я виж к'во нещо автопарка ми с тия мержани нещо е много еднообразен, я дай някой самолет за цвят.

17.12 2013 в 14:15

пример как една страна с 50 милиона население и първа по ресурс на континента може да се изтиска като сюнгер от мафията на болшевиките: Украйна е имала запас от природен газ, достатъчен за нуждите на населението и промишлеността в съветските и обеми, за поне 200 години. СССР е продал тези запаси за 20 години през 60-те и 70-те на западна Европа и е раздал безплатно на сателитите си, вкл.България. Сега Украйна е ограбена, от съветското наследство не получиха нито копейка, дори сградите на посолствата не взеха дял. и трябва да се молят на същите тези руснаци за ограбения от тях газ...много поучителна история, май Украйна си е научила урока, като гледам народа по улиците...

17.12 2013 в 14:09

тъпири са тези, които ви се връзват, не вие, вие сте си тролове комсомолци с гадни номера. и двата завода са американски, оборудването е американско и хората избягаха от червената чума и мафията и си вдигнаха американските пари и си тръгнаха от съветската губерня- както обеща станигей- 250 000 нови (без)работни места- пролетарии, електорат за станигей медфустан. а безработниъте не са малко- към 1000 общо и се пишат на сметката на гореописаните мафиоти...данните на БНБ за намалелите инвестиции напълно доказват, че отново реалния бизнес бяга и се настаняват комисионерите и мафията...

17.12 2013 в 14:04

ами парите ги откраднахте ти и червените ти приятелчета, включително дивият каратист, който се прави на десен и който ще бъде пометен заедно с цялата измет- съвсем скоро- и тогава ще намерим къде сте скрили парите...