Убиецът на "Американски снайперист" осъден на доживотен затвор

OFFNews 25 февруари 2015 в 12:23 4624 0

Снимка Reuters

Убиецът на американския снайперист Крис Кайл беше осъден на доживотен затвор без право на помилване, съобщи Ройтерс.

Съдът в Тексас вчера призна Еди Рей Рут за виновен за убийството на бившия тюлен от военно-морските сили на САЩ Крис Кайл, чиято автобиография наскоро бе превърната във филма „Американски снайперист“ и неговия приятел Чад Литълфилд.

Убийството е извършено през февруари 2013 година на стрелкови полигон, намиращ се на 110 километра югозападно от форт Уорт. Рут, който е бивш морски пехотинец, изчаква двамата да изпразнят своите оръжия и ги напада в гръб, прострелвайки ги фатално.

Журито по делото заседава малко повече от 2 часа преди да произнесе присъдата. Прокуратурата бе доволна от решението, търсейки доживотна присъда от самото начало.

От своя страна защитата на убиеца пледира, че той страда от шизофрения и параноя и трябва да бъде оневинен заради своята болест.

Крис Кайл е снайперистът с най-много повърдени убийства в историята на американската армия. След края на военната си кариера той помага на изтерзани ветерани, разговаряйки с тях и организирайки посещения на стрелбища. Именно по време на подобна среща се случва убийството.

Тленните останки на Кайл са положени в щатското гробище, намиращо се в Остин, където по традиция се погребват личности, допринесли за развитието на Тексас. Погребението му е съпътствано от процесия дълга повече от 300 километра през 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !